Idwine van Dinteren-Toepoel

Idwine heeft van jongs af aan veel in orkesten gespeeld. Zo speelde zij in het Haydn Jeugd Strijkorkest, het Jeugd Orkest Nederland en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig speelt ze graag kamermuziek en is ze volgens leerlingen een gezellige juf. Idwine heeft zich gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 16 jaar maar alle leeftijden zijn welkom.

Opleiding: Toen Idwine acht was, kreeg ze haar eerste vioollessen van een collega van haar ouders uit het toenmalige Frysk Orkest. Op haar twaalfde stapte ze over naar de bekende vioolpedagogen Bouw Lemkes en zijn vrouw Jeanne Lemkes-Vos. Zij stoomden haar klaar voor het conservatorium, waar ze studeerde bij Peter Brunt en Natalia Morozowa.

Werkervaring: Al vanaf haar achttiende geeft Idwine vioollessen: eerst aan de muziekscholen van Veendam en Leeuwarden en later jarenlang bij Artex op Texel waar ze naast de individuele lessen ook groepslessen gaf op basisscholen. Sinds 2007 geeft ze les aan de Vioolschool in Haarlem. Als violiste speelde ze regelmatig in beroepsorkesten, zoals Holland Symfonia, Noord Nederlands Orkest, L’Orchestre Particolare en Het Promenade Orkest. Ook speelde ze bij de bekende musical Sunset Boulevard, waarin Pia Douwes, Simone Kleinsma en Antonie Kamerling de hoofdrollen hadden.

Idwine van Dinteren – Toepoel