Take Beukema

Take Beukema is ooit begonnen als gitarist/toetsenist in popgroep The Children. Daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een musicus en leraar/coach, die oog en oor heeft zowel voor het detail als voor het grote geheel. Een voorbeeld hiervan is de Carmina Burana uitvoering door de Sweelinck Cantorij met slagwerkensemble en een theatergroep. 

Opleiding: Take Beukema heeft in 1978 het Diploma Kerkorgel  bij Jan Jongepier behaald aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. In 1980 behaalde hij bij deze academie ook zijn diploma Koordirectie, kerkelijk koorleider en bevoegdheidsverklaring Kerkmusicus 2 bij Jan Veninga. Zijn studie directie heeft hij vervolgd bij Bruno de Greeve aan het conservatorium te Groningen.

Daarnaast heeft hij een aantal cursussen gevolgd voor ontwikkeling zangstem oftewel Estill Voice Training System, keyboard en lichte muziek, interpretatie voor vocaal ensemble/koorzang bij Eric Ericson, Jan Boogaarts en Philippe Herreweghe , orkestdirectie  door deelname aan Kurt Thomas cursus, Frysk Orkest  en Noordelijk Filharmonisch Orkest.

Werkervaring: Take Beukema is vele jaren verbonden geweest als docent bij meerdere muziekscholen. Momenteel geeft Take Beukema , naast de lessen in Leeuwarden, ook lessen keyboard, piano en kerkorgel via  cultuurcentrum De Wâldsang. Lesplaatsen: Damwoude,  Burgum en  Hurdegarijp. Ook is hij dirigent van de Sweelinck Cantorij en organist in zowel Stiens als  Mantgum. Take Beukema is aangesloten bij de KNTV (Koninklijke Nederlandse Toonkunstenaars Vereniging)  en de NOV (Nederlandse organisten Vereniging).

Popgroep The Children met Take Beukema op toetsen

 

voor muzieklessen en meer

Voor GRATIS proefles

bel 058-2139769