Rien (pianoles bij Take) naar 2e ronde

Rien Stenekes is met zijn eigen compositie door naar de tweede ronde van de compositiewedstrijd van het NBE. Rien heeft pianoles bij Take Beukema via Cultuurcentrum de Wâldsang.

De compositiewedstrijd vindt elk jaar plaats met steeds een ander thema. Dit jaar was het thema: “IN G*DSNAAM!”  Naar aanleiding van dit thema heeft Rien zijn compositie “Never Era” geschreven en ingezonden. Uit de vele inzendingen uit regio noord zijn een klein aantal geselecteerd die nu in de tweede ronde (voorrondeconcert) hun werk ten gehore mag brengen met het jong NBE ensemble. Na de tweede ronde wordt bekend wie er door mag naar de derde ronde (en workshops aangeboden krijgen) . Pas in de 4e ronde (de Finale) weten we wie er mag spelen tijdens het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam met het Nederlands Blazers Ensemble. Dit gebeuren wordt dan uitgezonden op de tv bij de VARA.

Naast pianoles bij Take Beukema volgt Rien ook bandcoaching via Opus3 bij Patrick Schaafstaal. Zijn compositie is online te beluisteren of op het voorrondeconcert op zaterdag 17 oktober 2015 te Groningen.